Da veliki broj ljudi koristi upravo ovu wordpress temu je poznata stvar (evo na primer ja :D), ali da li ste znali da u tom slučaju možete sa lakoćom deaktivirati Gutenberg i aktivirati dobri stari Klasični Editor ili DIVI BUILDER (pri tom ne mislim na front end editor, već na onaj koji bi se učitao kada idemo na Edit Page/Post, umesto koga sada imamo Gutenberg kao jedinu opciju)?!

Ukoliko želite da saznate više o Gutenbergu, pročitajte ovu objavu.

Potrebno je da imate instaliranu najnoviju Divi verziju (u trenutku kada pišem ovo objavu, to je verzija 3.19.11), kako bi aktivirali novi editor!

Kada ste se pobrinuli za taj deo, dovoljno je da se ulogujete na svoj sajt, pristupite kontrolnoj tabli i kliknete na DIVI tab/polje, koji se obično nalazi na donjem levom delu kontrolne table.

Nakon toga treba da kliknete na polje „Alatka za izradu“ (ukoliko koristite wordpress na srpskom jeziku), pa zatim na polje „Napredno“ i aktivirate opciju „Enable Classic Editor“, kao što je prikazano na slici ispod.

Kako aktivirati stari wordpress editor na Divi Temi 2019

Ukoliko aktivirate polje „Enable The Latest Divi Builder Experience“, imaćete i dalje stari Divi Builder ali će raspored elemenata i alatki biti nešto drugačiji (meni više odgovara bez te opcije).

Nadam se da vam je ova objava pomogla da se rešite Gutenberga, ukoliko vam iz nekog razloga ne odgovara a pri tom koristite Divi temu!

Ukoliko imate nekih pitanja ili predloga za nove objave, slobodno ostavite komentar i podelite ovu objavu na socijalnim mrežama, kako bi i vaši prijatelji mogli da sa lakoćom deaktiviraju Gutenberg i vrate stari editor.

Da bi sve bilo jasno, kreirao sam i kratak video tutorial na temu: