Redizajn sajta ne predstavlja samo vizuelne promene, već i optimizaciju sajta za potrebe korisnika – posetilaca (User Experience). Sajtovi se najčešće redizajniraju zbog svog staromodnog izgleda, i nefunkcionalnosti, što dovodi do loših performansi sajta na pretraživačima.

Većina ljudi podrazumeva da se proces dizajniranja sajta završava onog trenutka kada se sajt postavi na internet, međutim, istina je da je to proces koji mora imati svoj kontinuitet, kako bi pratio nove dizajn standarde i trendove, jer u suprotnom sajt zastareva, i postaje “out of date”. Ovo nas dovodi do ključnog pitanja:

Redizajn Sajta / Pre i Posle

Kada redizajnirati sajt?

  • Pre svega, treba postaviti pitanje: Kada je sajt dizajniran? Ukoliko je odgovor: Pre 3 ili više godina, onda je pravi trenutak za redizajn, zbog toga što se promene
    u ovoj industriji dešavaju na dnevnom, sedmičnom, u najboljem slučaju mesečnom nivou!
  • Ukoliko primetite da vaša konkurencija ima modernije, dopadljivije i funkcionalnije sajtove od vašeg, ne oklevajte, već pokrenite redizajn proces što pre!

Postoje određeni sajtovi, koji uprkos tome što su dizajnirani pre više godina, i dalje deluju “pismeno”. U tim slučajevima, dovoljno je osvežiti sadržaj sajta, i unaprediti SEO.

 

Redizajn Primeri:

mamazna.rs – Izgled strane za pojedinačne proizvode, pre i nakon redizajna:

Mamazna.rs Primer izgleda proizvoda pre i posle redizajna

tehnoliv.co.rs – izgled naslovne strane pre i nakon redizajna:

Tehnoliv Naslovna strana nakon redizajna

Izgled kontakt strane pre i nakon redizajna:

Tehnoliv kontakt strana nakon redizajna