<h1>Kako instalirati WordPress Temu</h1>

Postoje 2 načina:
1. Instalacija preko wordpress kontrolne table
To možete uraditi tako što odete ne IZGLED i(li) na podstavku TEME. Nakon toga možete kliknuti na dugme iznad „Dodaj novu“

Nakon toga ćete biti preusmereni na stranu gde ćete moći da dodate novu temu (u .zip formatu) sa vašeg računara (kada kliknete na dugme „Otpremi temu“ otvoriće se nova strana gde treba da kliknete na dugme „browse/pronađi“, nakon čega se otvara novi prozor preko koga ćete locirati i odabrati vašu temu i kliknuti na dugme „otvori/open“) i sve što ostaje da uradite kada odaberete željenu temu je da kliknete na dugme „Postavi Sada“.

Možete i instalirati neku od besplatnih tema tako što biste umesto da kliknete na „Otpremi Temu“, jednostavno koristili formu za pretragu (gde piše „Pretraži teme“) i uneli naziv željene teme. Na raspolaganju imate i već ponuđene opcije za odabir teme kao što su „Izdvojene, Popularne, Poslednje, Omiljene“.

 

Nakon sto pronađete željenu temu ovim putem, morate kliknuti na dugme „Aktiviraj/postavi

 

2. Instalacija preko FTP-a

Ovo je uslovno rečeno „teži način“ i podrazumeva da imate FTP program (poput Filezilla) i pristup serveru na kom vam je sajt hostovan (postavljen).
Potrebno je da „extraktujete“ (unzip) .zip fajl u kome ste dobili temu i da folder (koji nosi naziv teme (vodite računa i o ostalim fajlovima koji se tu mogu naći poput dokumentacije)) u kome se nalazi tema otpremite u folder wp-content / themes, nakon čega će se ta tema naći i u kontrolnoj tabli wordpress-a, na adresi izgled/teme. Sve što ostaje da uradite je da je aktivirate.