Zovem se Aleksandar Cvetić i po profesiji sam Web Dizajner i SEO Konsultant / Edukator. Moje radno iskustvo u ovoj oblasti počinje pre nešto više od 13 godina, i to sa Adobe Photoshop-om, uz pomoć kojeg sam dizajnirao svoje prve web sajtove. Ubrzo nakon toga počeo sam da svoje Photoshop dizajne pretačem u HTML kod, stvarajući tako kompletna web rešenja (od photoshop dizajna do html-css-js sajtova). Paralelno sa usavršavanjem u kreiranju statičnih web sajtova, proširivao sam svoje dizajnerske veštine učeći dizajn “pomoćne” web grafike (ikonice, baneri, slajderi i sl.).

Pre oko 6 godina preusmerio sam svoja interesovanja na WordPress. Ponovo su usledile godine usavršavanja i veliki broj projekata rađenih uz pomoć ovog izuzetnog CMS-a. Na zahtev klijenta iz Sjedinjenih Američkih Država i na osnovu pripremljenog .psd dizajna, kreirao sam svoju prvu WordPress temu, nakon čega sam počeo da dobijam sve više ponuda gde se od mene zahtevalo da projekte radim od nule (from scratch). U tom trenutku počinje i uključivanje SEO komponente u proces izrade projekta, tako da sam pored kodiranja samog sajta (i to, u zavisnosti od zahteva klijenta, u html/css/js-u, Bootstrap-u ili WordPress-u) bio zadužen i za istraživanje tržišta, konkurencije i ključnih reči, optimizaciju performansi sajta u smislu brzine učitavanja i UX (User Experience), onsite SEO, testiranje sajta, instalaciju potrebnih modula-pluginova, implementaciju Google analitike, kontrolu i praćenje rezultata sajta.

U jednom trenutku karijere pažnju mi je privukao i Digital Signage, što je rezultiralo izradom velikog broja kako grafičkih tako i audio-video prezentacija. Iako sam uz dosta uspeha radio različite vrste poslova, rezultati u oblasti Google optimizacije sajtova (SEO) su se definitivno izdvajali. Vremenom su moja interesovanja na ovom polju prerasla u blagi vid opsesije, i kako su se rezultati popravljali, tako sam dobijao sve više poslova, uglavnom iz inostranstva.

Danas se lista klijenata zadovoljnih mojim SEO uslugama znatno proširila i obuhvata žitelje kako Evrope, tako i Sjedinjenih Americkih Država. Na strani Portfolio i reference možete saznati više o mojim projektima i klijentima za koje sam radio. Danas sam uglavnom angažovan na poslovima koji predstavljaju kombinaciju web dizajna i SEO. Takođe, sve više vršim obuku pojedinaca i grupa ljudi koji su uglavnom zaposleni u firmama klijenata za koje radim. Za pojedine klijente iz Londona radio sam i obuku na engleskom jeziku.

Zbog svog poznavanja kompletne “web priče” stalno pružam usluge konsaltinga i rešavanja najrazličitijih problema na sajtovima kljenata (najčešće su u pitanju otklanjanje google penala, reoptimizacija sajta i slični poslovi). Među ostalim poslovima koje sam radio mogu da pomenem marketing na socijalnim mrežama, e-commerce, email marketing, sva podešavanja vezana za domen i hosting sajta, pisanje uputstava za korišćenje sajta i SEO uputstava, podešavanje ssl sertifikata, vođenje projekata u velikim timovima, fotografisanje, google adwords…

  • SEO 90% 90%
  • Html & Css 90% 90%
  • WordPress 90% 90%
  • Photoshop 85% 85%
  • User Experience 85% 85%
  • Digital Signage 80% 80%
  • Socijalne Mreže 80% 80%
  • Opencart 80% 80%
  • Drupal 70% 70%
Želite da vidite rezultate SEO projekata?

Moji sertifikati:

SEO

Html 5 Sertifikat

User Experience

Marketing Sertifikat

HTML 5

Bootstrap Sertifikat

Marketing

E-business Sertifikat

Bootstrap

E-business Sertifikat

Socijalne Mreže

Bootstrap Sertifikat

E-Biznis

Marketing Sertifikat

Buffer App

Html 5 Sertifikat